MWC2010

winnaars van de MidwinterClassic 2010:

Wil Legerstee - Jan Legerstee (Toerklasse) en Gert van Schaik - Sjaak Visser (Sportklasse)

 

Klik hier voor de volledige uitslag van 2010 

 

Hieronder een verslag MidwinterClassic 2010 door Toine Hooymayers:

De "Red Car" in de MidwinterClassic 2010

Tr6

Na een behoorlijk onderhoud in de winter is de TR6 weer gereed om hopelijk vele kilometers probleemloos te draaien. Er zijn nogal wat dingen gebeurd aan de Triumph. Zo is er een ander differentieel onder gekomen alsmede een nieuwe uitlaat. Ook zijn de remmen vernieuwd en de wiellagers vervangen.

En toen werd het zondag 7 februari. De "Midwinter Classic 2010" is onze eerste rally van dit jaar.
Om zeven uur heb ik Erik-Jan, mijn vaste navigator, opgepikt en vertrokken we uit Nijmegen om de rit naar Volendam aan te vangen.
We gaan via Elst om nog een equipe (Miranda en Jan) op te pikken. De temperatuur valt met enkele graden boven nul niet tegen, zeker gezien de temperaturen van de afgelopen tijd.

Over de snelweg met een gangetje van 120 km/u komen we om een uur of negen in Volendam aan. Snel nog de auto volgetankt om onderweg geen – misschien wel - belangrijke tijd te verliezen.
Wat is het koud!!!! Hier is het duidelijk kouder dan in het oosten van het land. Zal wel zijn omdat we aan de waterkant zitten. Na eerst een rondje over de parkeerplaats te hebben gelopen, die al gevuld was met klassiekers van allerlei pluimage, belooft het weer een prettige dag te worden.
Binnen bij Zaal Pieterman staat de koffie al gereed. We schuiven aan bij Jasper en Willem. (Jasper is de persoon achter de geweldige website "klassieker rijden", waar altijd de meest actuele gegevens te vinden zijn. Klik eens op www.klassiekerrijden.nl
Even de laatste nieuwtjes doornemen en dan de kou weer in om de twee rallyschilden op de auto monteren.
Ons startnummer is 24, wat inhoud dat we om 9:24 mogen vertrekken. Eventjes er in komen en alras zitten we weer midden in het spelletje. Het gaat lekker. De auto ronkt mooi met z'n nieuwe uitlaat. Heerlijk! Na de hele ochtend ons dingetje gedaan te hebben arriveerden we in Egmond, en wat bleek: onze tijd was op de minuut de juiste, maar we hadden wel enkele controles niet goed danwel gemist.
Wat een geweldige lunch stond er voor ons allen gereed!! Soep, broodjes, vele soorten beleg en een grote keus uit drank (zonder alcohol uiteraard).

Na ons gelaafd te hebben aan al dit lekkers moeten we weer aan de bak. We dachten dat de eerder opgelopen schade nog wel te overzien was, totdat we in de tweede etappe fout gaan!! Bij Opmeer nemen we een verkeerde weg waarbij de eerstvolgende situaties verrekte goed overeenkomen met de juiste route. Vandaar dat we er redelijk laat achterkomen dat we fout zitten. Shit! Het geintje kost ons zo'n veertien minuten. We hebben uiteraard ons uiterste best gedaan om de verloren tijd goed te maken. Vanzelfsprekend hebben we niet als een "gek" gereden. Maar daar waar de soms lange stukken het toelieten hebben we soms even het gaspedaal iets dieper ingetrapt. Het mag niet baten. De tweede etappe hebben we met zes foute/gemiste controles en veertien minuten straftijd aan onze broek is gewoon niet genoeg. Jammer. Maar wat hebben we genoten!! De geweldige organisatie: Hulde en bedankt!!!

Na met Miranda, Jan, Jasper en Willem de boel nog eens doorgesproken te hebben onder het genot van een welverdiend glas bier, zijn we de terugreis aangegaan. Terug in Nijmegen nog even de Triumph van alle vuiligheid ontdaan. Je pikt misschien toch nog een hoop zout of pekel op, en dat willen we niet!!
De Triumph heeft toch zo'n 500 kilometer afgelegd vandaag. Een zeer geslaagde "shakedown" voor de Auto.

Volgend jaar zullen we zeker weer van de partij zijn!

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701