Afdrukken

 

bord met rand

 

overzicht 1

Op 22 april is de eerste Giacomini Classic verreden

 

Close finish na prachtige dag

Onder werkelijk schittterende weersomstandigheden is deze kaartleesrally verreden. De deelnemers waren zeer enthousiast over de door De Wegkruisers uitgezette route door het landelijke gebied rond Mijdrecht en Vinkeveen. Pascal Giacomini had gezorgd voor een geweldig Italiaans buffet na afloop van de rally met zelfs live Italiaanse muziek! Kortom het was een fantastische dag voor de 37 ingeschreven teams.

De sportklasse werd nipt gewonnen door Albert Boekel - Remco Luksemburg. Zij reden strafpuntloos, maar dat deden Anneke en Dick van Lierop ook! De ex aequo controle moest de beslissing brengen. Albert en Remco bleken daar slechts 1 minuut minder afwijking te hebben dan Anneke en Dick. Op de derde plaats eindigden Gerard van Egmond / Paul van Riet.

De top van de toerklasse zat ook heel dicht bij elkaar.  Jelle Prins met Wilma van den Heuvel wonnen met 1 controle verschil van Cees van den Heuvel met Mark Temme als navigator. Maar ook hier moest de ex aequo controle beslissen, want Joost Gƶttgens / Martijn van der Kroon hadden evenveel strafpunten.

Uitslag Giacomini Classic 2018

 winnaars

De Alfa's van de winnaars. Links de Giulia van Albert en Remco. Rechts de GTV 2000 van Jelle en Wilma.

overzicht 2