2012mwc-uitslag

 winnaars van de MidwinterClassic 2012:

Henk Mensink - Tilly Buitenhuis (Toerklasse) en Rutger Kwant - Carl Verboom (Sportklasse)

 

Op zondag 12 februari is de MidwinterClassic onder ideale omstandigheden verreden. Een prachtig winterlandschap, maar toch zeer goed berijdbare wegen. De enigszins gevreesde massale toeloop op de schaats toertochten bleef achterwege en met de verkeersregelaars waren afspraken gemaakt om deelnemers aan de MWC door te laten, daar waar andere weggebruikers werden omgeleid.

In de sportklasse hebben Carl Verboom – Rutger Kwant de MidwinterClassic op hun naam geschreven. Met slechts een verschil van 3 tijdstrafpunten werden Joke en Wim den Doop knap tweede. Deze "kopgroep" had een ruime voorsprong op het "peloton".

De toerklasse werd gewonnen door Tilly Buitenhuis – Henk Mensink. Zij hadden een controle voorsprong op Anneke en Dick Lierop, maar wel 25 minuten tijdstraf zodat het verschil uiteindelijk slechts 5 strafpunten was. 

Klik hier voor de volledige uitslag van 2012

 

Hieronder een verslag van de winnaars in de sportklasse:

Klassiek Midwinterfeest

Kalendertechnisch was zondag 12 februari ruwweg het midden van de winter. Zoals het nu lijkt zou het voorlopig echter wel eens de laatste echte winterse dag kunnen zijn geweest. En wat voor één!

Het Noord-Hollandsche landschap rond De Rijp was bedekt onder een mooi wit laagje sneeuw en de vele plassen en vaarten in de streek waren bezaaid met schaatsers. Anton Pieck had op deze dag op ontelbare plekken zijn schildersezel kunnen opstellen. Wat een prachtige taferelen!
Je zou haast vergeten waarvoor we naar Hotel De Rijper Eilanden waren afgereisd en spontaan toerist in eigen land worden. Stichting De Wegkruisers had ons echter een mooie kaartleesrit in het vooruitzicht gesteld. Vorig jaar waren we daarin niet teleurgesteld, dus nu waren de verwachtingen ook weer hoog gespannen. Want ervaring zit er bij deze club enthousiasten meer dan voldoende en het is in deze streek nu eenmaal prachtig rijden.
Na de ontvangst met koffie en smakelijk appelgebak konden wij om 9.36 onze tanden zetten in een aantal kaartleesuitdagingen. Om te beginnen een grensbenadering, waarbij nu bij herconstructies door de grenslijn opgehaald mocht worden. Dat levert nog wel eens exotische routeconstructies op.

En vandaag zou dat ook het geval zijn. Maar met wat vertekende wegaansluitingen lagen er ook nog voldoende omrijroutes aan de juiste kant van de grens! De grijze massa moest al vlot aan de bak. De eerste verlegging hadden we wel in de gaten. De bijbehorende complexe dubbele herconstructie die erop volgde echter niet.... Maar dat wisten we onderweg natuurlijk nog niet. Ondertussen was de route een genoegen om te rijden. Volop slingerende dijkjes, hoge bruggetjes (die af en toe heel ergens anders lagen dan op de kaart stond...), windmolens en schaatsende Hollanders. Enkele Triumph rijders genoten zelfs in een sneeuwbui nog met de cabriokap naar beneden van de route. Geweldig! We zagen onderweg deelnemers hele andere routes volgen dan wij, maar we hielden stug vast aan onze eigen ideeën. Zo ook met de daarop volgende kaartfragmenten met pijlen en punten en ingetekende lijn met barricades.
Geregeld week de realiteit af van de werkelijkheid en werd er een beroep gedaan op ons eigen inzicht om toch zoveel mogelijk van de bedoelde route te volgen. Goed kijken, meten en oriënteren is waar het spelletje om draait. En dat ging wat ons betreft best lekker. Al kostte dat wel aardig wat tijd en bleef er bij de lunch in Oudkarspel nog maar 12 minuten over voor het toilet en een paar broodjes..... Gelukkig maar dat het accent bij deze rit niet op tijdsoverschrijding ligt en bij de lunch de tijd neutraal was. Later zou blijken dat we tot nu toe 2 fouten hadden gemaakt, net als equipe Den Doop/Den Doop. De achtervolgers hadden al gauw 10 fouten of meer gemaakt. Het bleek dus zeker geen heel eenvoudige rit vandaag!

Aldus toch niet geheel uitgerust weer op pad voor deel 2. Op ons kaartpad kwamen we wederom pijlen en punten, ingetekende lijn met barricades en grensbenadering tegen. Plus een geinige "special" op industrieterrein Zandhorst. Steeds 1 weg links laten liggen op een kaartje schaal 1:10.000. Op zich niet moeilijk, maar wel even de tijd nemen en goed kijken. Een leuk tussendoortje!
Onderweg moesten we af en toe toch denken aan de grote Bertus en zijn Raatsels.
Wij schatten in dat hij deze MWC zeker had kunnen waarderen. Jaap en Adrie hadden er geen half werk van gemaakt. Ook in de middag was het weer oppassen met vertekende wegaansluitingen, ingetekende fietsjes en creatieve opnamelusjes achter barricades. Tot de laatste kilometer was absolute scherpte vereist, want de heren uitzetters hadden hun trukendoos behoorlijk leeg gestrooid over deze winterse rit . Bij de finish telde de tijd nu wel en bleken we 6 minuten te laat binnen.
Eindelijk gelegenheid om tot rust te komen en te kijken waar de uitzetters ons zoal tuk hadden.

Als we de uitleg in handen hebben blijkt dus dat de ochtend voor ons heel aardig ging, maar dat we in de middag toch 4 fouten hadden gemaakt. Een verlegging te laat in de gaten, bermlijn in omrijroute niet gezien, op één na kortste route niet onderkend en een grijs weggetje in een park in Heerhugowaard niet gezien. Maar de rest had het niet beter gedaan. Wim en Joke Den Doop hadden ook 4 fouten, waarmee het nog even spannend was wie van ons als winnaar uit de bus zou komen. Uiteindelijk bleken onze naaste concurrenten 3 minuten tijd meer nodig gehad te hebben dan wij en mochten wij met de trofee voor de 1e plaats, in dit geval het "ereglas", naar huis.
En dat vonden wij in dit gezelschap zeker een eer! Belangrijker is echter dat we een leuke rittensportdag hebben gehad in een geweldig mooi gebied. Na afloop waren er helaas van een aantal deelnemers wel wat negatieve uitlatingen over met name de moeilijkheidsgraad van de rit. Voor het niveau van de Toerklasse kan ik niet spreken, maar dat dat van de Sportklasse behoorlijk hoog was is zonder meer waar. Maar met het huidige niveau van veel deelnemers moet dat denken wij ook.
En dat is altijd weer het dilemma voor uitzetters. Maak je het te makkelijk dan is het niet goed, maak je het te moeilijk dan is het ook niet goed. Dat evenwicht is soms moeilijk te vinden en misschien lag de balans dit keer wat teveel aan de moeilijke kant. Al zal het altijd twisten zijn wat men nou wel of niet leuke valstrikken vind. Zoveel rittensporters, zoveel meningen.
Onze mening is in ieder geval dat de Mid Winter Classic 2012 geslaagd was en dat deze volgend jaar zeker weer veel deelnemers verdient. Met dank aan De Wegkruisers!

Equipe Carl Verboom / Rutger Kwant

 

 

 

 

 

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701