Op deze pagina willen wij ruimte bieden voor interessante verhalen over de historische rallysport in het algemeen en de MidwinterClasssic in het bijzonder. Als u een verhaal wilt plaatsen stuur dat dan, eventueel vergezeld van foto's, naar:
Ingezonden kopij zal eerst door de redactie worden beoordeeld. De Wegkruisers behoudt zich tevens het recht voor om tekst te corrigeren en in te korten.
 
 
 
Image8
door: Jaap Daamen
 
Het einde van 2013 komt alweer met rasse schreden dichterbij.
Sinterklaas met natuurlijk ook zwarte(?) Piet, Kerstmis en de viering van Oud en Nieuw staan voor de deur.
We verheugen ons dan ook weer op een mooi klassiek rallyseizoen 2014.
 

Image9

We kunnen niet beloven dat de 6de editie weer in een zo'n prachtig winterlandschap wordt verreden. In ieder geval zijn wij er klaar voor om u te ontvangen voor de komende MidwinterClassic op zondag 9 februari 2014.

 

Ochtendtraject

De start is wederom bij restaurant Babylon, waar vandaan we de direct de polders inrijden, zoals de Niedorper-, Kostverloren-, Ooster- en Groetpolder en vervolgens een stukje van de Wieringermeer.
Veelvuldig zullen we de karakteristieke stolpboerderijen tegenkomen. Vanaf de start beginnen we met een grensbenadering en vervolgens een pijlen met puntenrit via de kortste route. Daarbij zal de (alom bekende?) val uit de ROZ van 1964 zijn opgenomen...

Image10

Na het uitgestrekte gebied van de Wieringermeer - waar voor de sportklasse nog een verrassing wacht - rijden we via de prachtige Noord-Hollandse dorpen Opperdoes, Wadway en Bobeldijk terug naar Babylon, waar ons een voortreffelijke lunch wacht.

Image11

 

Middagtraject

We beginnen na de lunch wederom met pijlen en punten kortste route en gaan direct snel noordwaarts. Via Haringhuizen en Oude Sluis komen we in de Wieringerwaard.
Een nieuw gebied voor deze MidwinterClassic, waar het voor de navigator en chauffeur opletten wordt. Vervolgens rijden we langs het Noord-Hollans kanaal naar het 't Zand, waar u gelukkig gewoon op verharde wegen mag rijden.

We gaan nu direct zuidwaarts langs Schagerbrug en Sint Maarten. Hierna begint het laatste traject met een voor ons niet zo bekend kaartleessysteem "punten passeren".

Image7

Via Dirkshorn en Waarland, waar we de bekende klapbruggetjes tegenkomen, rijden we door de Slootgaart polder – waar trouwens heerlijke wijn te koop is, met de zelfde naam – naar het industrieterrein Zandhorst. Hier zal nog een special worden verreden volgens een nieuw kaartleessysteem, namelijk lijnstukken die niet genummerd zijn.

Hiermee is de MWC 2014 ten einde en kunnen we nagenieten in restaurant Babylon.

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701