Vooruitblik MWC 2018

Eind september is de 10e Midwinter-Classic, welke uit 2 trajecten bestaat, nagereden door Gerard Heimerikx. De hele route is nu klaar en de routeboeken worden gedrukt. Hieronder een impressie van de route.

Traject 1 is uitgezet door Adrie Brugmans en staat weer borg voor een uitgebalanceerde rit. Voor zowel de sport- als toerklasse is inzicht in de kortste route en soms op 1 na kortste route van belang om de juiste route te rijden. Voor onze toerklassers komen zoals gebruikelijk bij de MWC en ROZ Classic geen verlegde wegen en omrij-constructies voor, dus route intekenen en heerlijk toeren door het Noord-Hollandse landschap.

De 10e Midwinter-Classic start op zondag 28 januari 2018 bij het authentieke en historische restaurant De Nadorst in Blokker. De Nadorst was oorspronkelijk een theehuis en was vanaf 1886 het beginpunt van de paardentram naar Enkhuizen. Na de tweede wereldoorlog is de huidige Nadorst gevestigd in een Noord-Hollandse stolpboerderij. Van hieruit start de jubileum MWC met een punten en pijlen traject. 

Na amper 2 km rijden heeft u al een magnifiek uitzicht over de voormalige Zuiderzee, die u natuurlijk wel kent van de Ronde om de Zuiderzee, die in 2018 ook al een jubileumrit is en wel de 55e aflevering. De route voert u door de Polder het Grootslag waar we nog niet eerder zijn geweest. Hierbij komt u langs een aantal oud-Hollandse dorpen zoals Schellinkhout, Wijdenes, Hem en Haar!

Molen  Gemaal

De navigatoren dienen in dit gebied toch alert te zijn, wellicht kunnen zijj hier hun Grote Slag slaan voor een goede eindklassering! Via de plaatsen Wervershoof en Opperdoes komt u in een gedeelte van de Wieringermeer waar u een uitdagende special gaat rijden. Slechts een paar bedrijven staan er in dit stille gebied. Na de special hoeft u nog maar 1 pijl te rijden om bij het lunch-adres in Kolhorn te komen. Wederom zullen we weer gastvrij ontvangen worden in restaurant ‘t Anker waar de lunch zo voortreffelijk is. Vlak voor de lunch kunt u tanken bij het AVIA tankstation.

Anker

 

Traject 2 is uitgezet door ondergetekende en ook hier is inzicht in de kortste route en soms op 1 na kortste route van belang om de juiste route te rijden. Ook dit tweede traject is met punten en pijlen, echter moet u wel even reglementair omschakelen anders rijdt u contraproductief….

Vanaf Restaurant ‘t Anker moet u aan de goede kant van het kanaal Schagen-Kolhorn rijden alvorens u op de prachtige slingerende Westfriesedijk komt.

In het buitengebied van Schagen komt u langs Automuseum Schagen, dat beslist een keer de moeite waard is om te bezoeken. Dit museum is gratis toegankelijk!   Zie voor meer info de website:  http://www.automuseumschagen.nl/    <

 

IMG 5183 klein   automuseum 2               

Hierna volgen een aantal oud-Hollandse dorpen zoals Tjallewal - bekend van het programma ”Man bijt hond”- , Tolke en Dirkshorn!

Via de Slootgaard Polder - waar een heerlijke rode wijn te koop is met dezelfde naam – komen we langs Nieuwe- en Oude Niedorp waar we nog prachtige in bedrijf zijnde molens vinden, zoals de Vierwinden en de Kaagmolen.

molen 2   molen 3          

U kunt heerlijk genieten van dit nog rustige Noord-Hollandse landschap en zal hier nauwelijks ander verkeer tegenkomen. Uiteraard zijn er soms obstakels op uw route die niet alleen routetechnisch zijn, dus moeten zowel de navigatoren als de bestuurders wel bij de les blijven.

ganzen    brug      

Via Wadway en Bobeldijk voert uw route - heel toepasselijk in de winter - over de Zomerdijk terug naar onze finishlocatie “De Nadorst “ in Blokker, alwaar u uw eigen dorst ruimschoots kunt lessen. Wij hopen dat u daar zult nagenieten van deze 10de Midwinter Classic.

Jaap Daamen

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701