In februari 2009 blies een groepje enthousiaste autosporters de ooit legendarische

Autosportvereniging ‘De Wegkruisers’ nieuw leven in.

logoDe kern van De Wegkruisers  bestaat uit een groep zeer ervaren ritten- en rallysporters.  Ze zijn allen reeds vele 10-tallen jaren actief in de autosport en hebben hun sporen niet alleen verdiend als organisator, maar ook als deelnemer in zowel kaartleesritten, snelheidsrally’s en historische rally’s. Zij weten uit eigen ervaring wat deelnemers  verwachten van een evenement. Er is erg veel ervaring en routine, maar hebben open ogen voor nieuwe ideeën en veranderingen.
In 2009 realiseerde De Wegkruisers een geslaagde herstart van de befaamde “Midwinterrit”. Nu onder de naam “Midwinter Classic”. Dat deze rit een daverend succes werd, is overduidelijk gebleken uit het aantal deelnemende equipes en de enthousiaste en lovende reacties na afloop van de voorgaande edities. Het was steeds een rit met alle ingrediënten die een rit, zo vroeg in het jaar, aantrekkelijk kan maken. Vaak sneeuw bij de start en een lekker winterzonnetje in de middag. Onder de deelnemende equipes bevonden zich vele oud-rittensporters, historische rallyrijders en vele enthousiaste beginners.
 
Leden van de De Wegkruisers hebben het laatste decennium een belangrijke rol gespeeld bij de organisatie van de Tulpenrallye. Ook maakten zij deel uit van het organisatiecomité van de ROZ Classic van Stichting Autosportief.  In 2017 is besloten dat de organisatie van de ROZ Classic niet langer in handen zal zijn van Stichting Autosportief, maar volledig onder de verantwoording van De Wegkruisers zal vallen. De ROZ is hiermee teruggekeerd naar de roots, want in de periode 1957 tot 1973 werd de ROZ al georganiseerd door De Wegkruisers. Zie hiervoor website www.rozclassic.nl  
 
Voor de TR Club Holland werd een aantal jaren de rally Memorial Maus Gatsonides uitgezet. Een rally waar ca. 70 Triumph TR’s  aan de start komen. Dit evenement trekt inmiddels internationale belangstelling.  Zie website www.trclub.nl .
 
Misschien geinterresseerd geraakt?
De Wegkruisers staat open voor aanvragen voor het, tegen een redelijke vergoeding, organiseren van rally’s en ritten voor derden, zoals merkenclubs en bedrijven.  De Wegkruisers kan desgewenst het complete pakket aanbieden, zoals: uitzetten van de route, vervaardigen routeboeken, briefing voor de start, uitslagverwerking enz. Tevens kunnen tal van ervaren officials ingezet worden voor het bemannen van controleposten en de rekenkamer. Interesse?  Stuur dan een e-mail naar de voorzitter van Stichting De Wegkruisers, Peter van der Lans:  
 
 
 
 

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701