Vooruitblik eerste traject MWC 2018

Eind september is de 10e Midwinter-Classic, welke uit 2 trajecten bestaat, nagereden door Gerard Heimerikx.

Traject 1 is uitgezet door Adrie Brugmans en staat weer borg voor een uitgebalanceerde rit. Voor de sportklasse is inzicht in de kortste route en soms op 1 na kortste route van belang om de juiste route te rijden. Voor onze toerklassers komen zoals gebruikelijk bij de MWC en ROZ Classic geen verlegde wegen en omrij-constructies voor, dus heerlijk toeren door het Noord-Hollandse landschap.

De 10e Midwinter-Classic start op zondag 28 januari 2018 bij het authentieke en historische restaurant De Nadorst in Blokker. De Nadorst was oorspronkelijk een theehuis en was vanaf 1886 het beginpunt van de paardentram naar Enkhuizen. Na de tweede wereldoorlog is de huidige Nadorst gevestigd in een Noord-Hollandse stolpboerderij. Van hieruit start de jubileum MWC met een punten en pijlen traject. 

Na amper 2 km rijden heeft u al een magnifiek uitzicht over de voormalige Zuiderzee, die u natuurlijk wel kent van de Ronde om de Zuiderzee, die in 2018 ook al een jubileumrit is en wel de 55e aflevering. De route voert u door de Polder het Grootslag waar we nog niet eerder zijn geweest. Hierbij komt u langs een aantal oud-Hollandse dorpen zoals Schellinkhout, Wijdenes, Hem en Haar!

Molen  Gemaal

De navigatoren dienen in dit gebied toch alert te zijn, wellicht kunnen zijj hier hun Grote Slag slaan voor een goede eindklassering! Via de plaatsen Wervershoof en Opperdoes komt u in een gedeelte van de Wieringermeer waar u een uitdagende special gaat rijden. Slechts een paar bedrijven staan er in dit stille gebied. Na de special hoeft u nog maar 1 pijl te rijden om bij het lunch-adres in Kolhorn te komen. Wederom zullen we weer gastvrij ontvangen worden in restaurant ‘t Anker waar de lunch zo voortreffelijk is. Vlak voor de lunch kunt u tanken bij het AVIA tankstation.

Anker

 

 

© Stichting "de Wegkruisers" Amsterdam - KvK nummer 34304701